miércoles, 11 de diciembre de 2013

Conclusions

Com a última entrada, ens agradaria fer una petita conclusió i reflexió sobre aquest bloc.

Per començar, cal dir queaquest treball ha ajudat a enfortir la relació entre els membres del grup ja que hem hagut de cuidar i fer-nos càrrec d'uns nous companys, la Crispeta i el Llamec.
Els hem agut de cuidar, comprar-lis un terrari, 
netejar cada dos per tres l'aigua, que tinguéssin la llum solar necessària, alimentar-los, etc.

Aquest treball d'observació i investigació ens ha ajudat a conèixer a fons com son les tortugues d'aigua i les seves característiques.
S'ha de reconèixer que al comenençament teniem pocs coneixements sobre aquesta espècie, però dia a dia, hem anat descobrint coses noves ja que hem pogut observar i fer un seguiment de com vivien i anaven creixent.
A més a més, hem pogut resoldre molts dubtes que teniem
sobre les tortugues d'aigua, alguns d'aquests interogants havien aparegut des de bon començament i altres han anat apareixent mentre les anavem observant, com per exemple identificar quin és el mascle i quina la famella, com respiraven, com es reproduien, etc.. 
Tot i així, estem segurs que poc a poc aniran apareixent nous interrogants, dubtes i preguntes que haurem de seguir resolent dia rere dia.

Ha sigut un treball entretingut i divertit, tot i així  requeria responsabilitat per part de tots els membres.
Creiem que és una activitat molt adequada per dur a terme a l'aula, ja que els alumnes veuen en primera persona animals com per exemple tortugues, cargols, ocells, peixos i molts d' altres.
D'aquesta manera, els alumnes poden extreure conclusions i reflexions a partir dels diferents dubtes que van sorgint, gràcies a l'observació i investigació que duen a terme amb aquests animals.


Per finalitzar el nostre bloc, us deixem amb alguns moments divertits de les nostres petites tortugues:

domingo, 1 de diciembre de 2013

Com sabem si són mascle o femella?

Ja tenim resolts molts dels dubtes que al començament de tot aquest treball teniem, tot i així, al nostre grup de treball ens faltava una pregunta per resoldre sobre les tortugues:

Com identifiquem el seu sexe ?

Hem anat observant durant dies una i l'altre i hem pogut observar i suposar que el mascle te la cua més llarga i més gruixuda que la femella. A més a més, les ungles davanteres són força més llargues que les de la femella.

Un cop hem extret les nostres conclusions, hem decidit cercar a internet per comprovar si les nostres teories eren certes.
Hi han moltes teories i maneres d'identificar el sexe, però aquests són els principals indicis per identificar el sexe d'aquesta espècie: 


- Tamany de les tortugues

- Grandària de la cua
- Longitud de les ungles
- Col·loració
- Forma de la closca



Si en voleu saber més, no dubteu en clicar aquí obtenir més informació.