martes, 15 de octubre de 2013

Primeres observacions

Són pocs els dies que les nostres petites amigues estan amb nosaltres, però ja estem començant a ser conscients del que necessiten per mantenir-se. Com que encara són molt petites, només els hi donem de menjar un cop al dia, concretament als matins, per a què així les nostres menudes comencin el dia amb energia!

Per tal de veure el seu procés evolutiu, les hem mesurat i pesat.
El Llampec, la tortuga més gran, fa 3,5 cm de llarg, 3,8 cm d’amplada i pesa 0,15 gr. La Crispeta, la més petita, fa 3,3 cm de llarg, 3,5 cm d’amplada i pesa 0,15 gr.


Entorn aquestes mesures ens sorgeixen diferents dubtes: quant pesaran i quant mesuraran al final d’aquest treball? Duplicaran el seu tamany d’aquí un més? El triplicaran? O només creixeran un parell de centímetres més? Pensem que serán molt més grans, ja que ara només tenen 4 mesos i són mol petitones. A partir d’aquest punt, hem arribat fer-nos més preguntes, ja que que, suposant que creixin més encara, necessitaran més espai per moure’s? Necessitaran rebre més quantitat de menjar al dia? Tot això ja ho anirem esbrinant.

Per tal que estiguin ben netes i el seu entorn sigui higiènic i agradable, els hi canviem l’aigua cada 2-3 dies (en funció de la calor que fa i segons van passant els dies, l’aigua adquireix una olor no molt agradable per nosaltres ni per les nostres estimades tortugues). Així, les nostres petites poden nedar en aigües tant transparents com les de la mateixa Riviera Maya!





                                                                             



A mesura que van passant els dies, les nostres americanes (aquestes tortugues venen ni més ni menys de Florida!) s’estan adaptant al seu nou entorn.

Cada dia que passa se les veu més actives i contentes al seu terrari, en el qual hi ha una rampeta on pugen i busquen el sol. Això ens sembla bastant curiós... Però, perquè busquen el sol? Per a què els hi deu servir? Entorn aquesta pregunta ens han sorgit més: alguns dèiem que devia ser per escalfar-se, per no tenir fred. Uns altres deduíem que podia ser per reforçar la seva anatomia i agafar més energia per moure’s, però també hem estat pensant que podria ser per adquirir un to de color diferent.


Aquestes són les hipòtesis que han sorgit entorn aquest tema. Més endavant ho anirem analitzant i  també tractarem de cercar quina és la resposta. PISTA! (al link que hi ha més a baix hi ha una de les principals raons per què ho fan). 







Aquí a baix us deixem un link amb informació sobre les nostres noves catalanes: d’on provenen, quin és el seu hàbitat, quina és la seva biologia, ect.


Per cert! Aquestes tortugues no són d’aigua en el sentit literal de la paraula… són semiacuàtiques! Què vol dir això? Al link trobareu la resposta.


No hay comentarios:

Publicar un comentario