jueves, 7 de noviembre de 2013

Com deu ser la tortuga per dins?

A partir de la conversa sobre la closca hem arribat a parlar i fer-nos preguntes sobre l'estructura interna de les tortugues. Així doncs, aquest punt ha provocat que ens preguntéssim..Com deu ser una tortuga per dins? Deuen tenir ossos?



Tots els membres del grup hem començat a observar de manera directa les nostres turtugues, amb l'objectiu d'extreure una cocnlusió.
Deuen tenir ossos? Deuen ser semblants a altres animals? I a nosaltres mateixos?
Això ens ha fet reflexionar que si les tortugues fan les funcions vitals i tenen òrgans com tots els éssers vius potser sí que tenen ossos, ja que ens imaginem la seva estructura interna semblant a la dels éssers humans, és a dir amb pulmons, estomac, etc.


Això ha provocat que ens qüestionéssim la nostra resposta inicial, vist que hi hem trobat semblances amb l'ésser humà. Per tant, a mesura que hem anat observant i adonant-nos que són semblants, ens la seva estructura i les seves funcions, hem arribat a la conclusió que tenen una estructura òssia com la nostra, és a dir,  ens hem imaginat una estructura amb una columna vertebral, un crani, una pelvis, etc.

Una vegada hem arribat a aquesta conclusió hem cercat informació per tal d'esbrinar la resposta correcta. Aleshores, ens hem adonat que l'estructura interna d'una tortua és quasi idèntica a la de l'ésser humà. Compartim moltes semblances amb elles.

D'una banda, les tortugues tenen una estructura orgànica igual a la nostra, ja que tenen uns òrgans, els quals són els mateixos que els nostres, amb unes funcions determinades.

Les tortugues d'aigua realitzen la funció de la digestió idèntica a la nostra (esmentada a les entrades anteriors). Per aquest motiu, hem cofirmat que la tortuga no només era semblant a nosaltres pel que fa la digestió, ja que ara ens hem assegurat que també ho és en estructura òssia.





En cocnlusió. el grup ha partit de la qüestió sobre l'estructura òssia de les tortugues, amb una resposta inicial molt diferenciada. Per això, a partir de l'observació ens hem adonat que les seves funcions són iguals a les nostres, per tant la seva estructura deu ser la mateixa.

No hay comentarios:

Publicar un comentario