domingo, 3 de noviembre de 2013

Observació de les closques de les tortugues.

Avui, el grup ha estat observant les tortugues. Quan hem agafat el LLampec ens hem adonat que ràpidament s'ha amagat i ha posat el cap dins la closca. Això, ens ha portat a preguntar-nos sobre l'esctructura exterior de les tortuges, en concret, la seva closca.
La closca és un element característic de les tortugues, el qual les diferencia de molts éssers vius.

Com a pregunta inicial ens hem qüestionat per què aquests éssers vius deuen tenir closca. Reflexionan, hem harribat a la conclusó que les tortugues utilitzen la seva closca per protegir-se dels depredadors, però quins deuen ser els seus depredadors? I protegir-se deu ser la única funció de la closca?
Per això, els membres del grup hem començat a donar la nostra opinió, arribant tots a una cocnlusió comuna.
Creiem que la colosca de les tortugues té la finalitat de protegir-se dels perils, ja sigui dels seus depredadors o bé per adaptar-se als canvis del medi. Per aquest motiu, la conversa ens ha portat a parlar que si la tortuga utilitza la seva closca per adaptar-se al medi, deu tenir una estructura característica.




Per tant, ens hem preguntat: la seva closca deu ser dura? Ho deuen ser totes? O potser hi har diferents tipus de closca? i podria ser que la closca es trenqués? A partir d'aquestes preguntes que ens hem anat formulant hem agafat la Crispeta i el Llampec i els hi hem anat observant i tocant la seva closca. Realment, quan els hem tocat ens hem adonat que les seves closques són molt dures i rugoses. Per tant, tot el grup hem entès que és molt difícil pels depredadors menjar-se una tortuga quan es troba dins de la closca, ja que és massa dura. Alhora, tots hem coincidit en la idea inicial que totes les closques són iguals en la estructura i que era impossible que les tortugues puguin separar-se de la seva closca.

Per aquest fet, hem buscat informació sobre quants tipus de closca hi poden haver al món. Realment, ens ha sorprès molt el que hem trobat, ja que hem vist que hi ha molts tipus de closques, les quals tenen característiques, propietats i estructures molt diferents.



Segons la raça de la tortuga té una closca diferent i té unes altres funcionalitats. Per exemple, hem trobat tortugues amb una closca plana. Aquesta propietatles ajuda a moure's amb flexibilitat, rapidesa i habilitat en el medi aquàtic. A més a més, hem vist que la closca, tot i ser molt resistent, es pot trencar a causa de fenòmens com una vida poc adequada o un mal moviment. Ara bé, creix al cap de dos anys.

En conclusió, hem observat, analitzat i respòs sobre la part més caracterísctica i visual de les tortugues. Això, ens ha portat a qüestionar-nos la seva funcionalitat i característiques. Així doncs, el grup ens hem adonat que tot està relacionat i hem arribat a la conclusió que les closques de les tortugues tenen la finalitat de prtotegir contra els depredadors i adaptar-se al medi, per aquest motiu la closca és tan dura, gran i rugosa.




No hay comentarios:

Publicar un comentario